Ole

Ifølge Danmarks Statistik blev 18 nyfødte drenge døbt Ole i 2020. I alt for 2020 var der 34.120 personer i den danske befolkning, som hed Ole. Dette tal var i 2021 faldet til 33.685 personer.

Drengenavnet Oles udbredelse siden 1985

Drengenavnet Oles udbredelse siden 1985

Betydning og oprindelse

Drengenavnet Ole er den danske variant af Oluf eller Olav, som er et nordisk drengenavn. Olav stammer fra det nordiske navn Óláfr, som betyder “stamfader”, “efterkommer” eller “forfader”.

I tiden fra reformationen frem til 1800-tallet var navnet Ole et udbredt navn i Danmark. Navnet blev især anvendt i bondesamfundene. I midten af 1900-tallet blev navnet Ole et modenavn i Danmark, men sden 1980’erne er antallet af nyfødte drenge, som er blevet døbt Ole, faldet. Navnets popularitetskurve har ligget nogenlunde på samme niveau siden årtusindeskiftet.

Andre variationer af Ole er Oluf, Olaf, Olav, Olaug m.fl. I Sverige og Norge finder man ofte navnet Ola. Navnet Ole bruges også i kombination med andre drengenavne, eksempelvis Niels Ole og Jens Ole. De sammensatte navne kan både staves med og uden bindestreg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.