Martin

I 2020 blev der født 53 drengebørn, som kom til at hedde Martin. Ifølge Danmarks Statistik var der samlet set 37.291 personer med navnet Martin i 2020, mens der pr. 1. januar 2021 var 37.225 personer, som bar navnet Martin.

Drengenavnet Martins udbredelse siden 1985

Drengenavnet Martins udbredelse siden 1985

Betydning og oprindelse

Martin er et drengenavn, som er afledt af det romersk-latinske navn Martinus, som igen er en afstamning af Martis. Martis er genitivformen af navnet på den romerske krigsgud Mars. Navnet Martin betyder “den modige”.

I middelalderen var Martin et meget udbredt navn. Navnet var et almindeligt navn i 1960’erne frem til 1980’erne. Siden da har navnets popularitet været jævnt faldende.

Navnet kan også staves Martyn, Marthin eller Matin.Navnet er udbredt i store dele af verdenen og forekommer på en lang række forskellige stavemåder. Hunkønsformen er Martine eller Martina.

Navnet Martin er udbredt i mange lande og bliver også anvendt som efternavn. Dette er dog primært i engelsk-, fransk- og spansktalende lande., at Martin anvendes som efternavn. Martin findes desuden også i den danske form Morten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.