3 råd til en sund livsstil

Fra reklamer, medier og læger får vi konstant at vide hvor vigtig en sund livsstil er for at holde kroppen stærk og sund på lang sigt. Uanset hvad man gør, så kan man sige at der er en vis risiko for, at man kan udvikle sygdomme, men jo sundere man lever, jo bedre chance har man for at undgå eller modstå sygdommene. Så læs med her for tre gode råd til at leve et sundere liv.

Definitionen på et sundt liv kan være forskellig fra person til person. Udover fysisk sundhed kan man også tale om mental sundhed. Men generelt er der tre områder, som er utrolig vigtige at inkludere i sine skridt mod et sundere liv. Det drejer sig om søvn, kost og motion.

Sov godt

Der er flere undersøgelser der konkluderer, at vigtigheden af søvn er utrolig stor. Det er iøjnefaldende, hvilke alvorlige konsekvenser manglende søvn og dårlig søvn kan lede til. Hvis man ikke får nok søvn over længere tid, så sætter man sig selv i risikozonen for at udvikle sygdomme, man kan få et svagere immunforsvar, og man får sværere ved at koncentrere sig. Så udover at gå i seng tidligt, så er det en god idé finde inspiration omkring emnet på et site som Sengeguruen.

Det er nemlig vigtigt, at man sover i en seng, der er behagelig og giver dig den rette støtte, så du kan sove natten igennem uden forstyrrelser. Det anbefales at få omkring 8 timers søvn om dagen – det er mange timer, der bliver tilbragt i en madras. Derfor er det også vigtigt at investere i den rigtige madras, der passer til dig og din måde at ligge på.

Mere grønt

Når det kommer til kost, så handler det om balance. Man behøver ikke at undgå det søde og lækre, men det skal være med måde. Hvis man spiser meget kød, kan man med fordel skrue ned for dét, da for store mængder kan lede til et forhøjet kolesteroltal.

Til gengæld er det en god idé at skrue op for det grønne. Som udgangspunkt kan man tænke på at spise farverigt: det vil sige, jo flere farver der er på din tallerken, jo bedre. De forskellige grøntsager og frugter har nemlig alle forskellige næringsværdier og gode vitaminer og mineraler som kroppen har brug for.

Løb, gå eller cykel

Motion er naturligvis også en af de faktorer, der spiller en vigtig rolle i den generelle kropslige sundhed. Det betyder ikke nødvendigvis, at man skal være en atlet, der træner på fuldtid for at være sund. Det handler egentlig blot om at lave en omstilling i sin hverdag, som kan have betydning på længere sigt.

Hvis arbejdet er tæt på din bopæl så tag for eksempel cyklen i stedet for bilen. Vælg trappen frem for elevatoren når du skal op på en etage. Løb, gå og cykel når du kan komme til det, for mange bække små gør stor å. Jo mere bevægelse man kan få ind i sin hverdag, jo bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.