Barn på vej – hvad skal vi have styr på?

Først skal der lyde et stort tillykke. Med den glædelige nyhed og spændingen om det nye liv, som er ved at blive til, så følger der også en masse frygt. Både for om barnet er og bliver rask, men også en frygt for ansvar, som pludseligt ligger på jeres skuldre. Når der kommer en nyfødt, er der mange ting I skal have styr på forinden ankomsten. Når først baby er kommet, er der ikke så meget tid eller overskud til shopping. Sørg derfor for at have det hele så klart som muligt, så I kan finde ro og tryghed. Hvad er så alle disse ting? Det får I en ide om herunder.

De praktiske ting

Selvom man tænker at små, spæde børn ikke behøver det store, så kræver de faktisk en masse. I skal både tænke i; indenfor i hjemmet og udenfor hjemmet. Udenfor hjemmet er der ting som barnevogn, autostol til bilen, pusletaske mm. Indenfor i hjemmet skal I bruge en vugge, en masse stofbleer, et puslebord og så de højtelskede babyalarmer. Disse er gode, når baby står udenfor og sover eller ligger på et andet værelse. Det giver jer en frihed, så I ikke skal tjekke op på baby hele tiden. Husk derfor altid at have dem fyldt op med gode batterier så de ikke løber tør.

Alsidigt tøj til baby

Afhængig af, hvad tid på året din baby bliver født, så skal I sørge for at have en masse alsidigt tøj til ham/hende. I starten er den lille nyfødte meget sart. Både for temperaturer, men også for solen- Sørg derfor for små huer og hatte, som passer til det lille hoved. Da babyer både gylper og kommer af med diverse former for utilregnelige væsker, så skal der ofte skiftes tøj. Bodystockings skal I derfor gerne have et helt lager af – sammen med stofbleer.

Huskeliste til mor

Selvom det hele handler om det nyfødte og den glæde han/hun har bragt, så skal vi ej glemme mor. For det første skal der pakkes en taske til fødslen, men du skal også være beredt på tiden efter. Du har ikke været vant til at bløde, men pludseligt er det tilbage og muligvis lidt mere i tiden efter fødslen. Køb derfor store natbind. Ligeledes skal du bruge ammeindlæg til, når mælken kommer på uønskede tidspunkter. Det er derfor også en god ide at have en brystpumpe, så du kan tømme brysterne når de bliver for fyldte – så har I også ekstra flasker til baby, så far kan overtage for en stund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.