Tips til at navngive din hund

Det kunne være rart med en navnestatistik for de mest populære hundenavne i Danmark. Så man ikke risikere at kalde sin hund det samme, som alle andre firbenede venner, der render rundt i Danmark. Men indtil den navnestatistik bliver lavet må vi satse med hundenavnene og måske gå udenom Fiffi? Hvis du mangler inspiration, så følger her nogle idéer.

Opkald din hund efter dens yndlingsting

Man kan vælge et navn ud fra et bidedyr eller en bamse, som hunden måske er særligt glad for. En anden mulighed er at opkalde hunden efter hundefoder. Med mærket Whiskas, der solgte kattemad, kom der sikkert en bølge af Whiskas-katte. Det kunne være, at der var nogle fine mærker, der sælger hundefoder, som kan blive et godt hundenavn.

Gå tilbage i familiens navne

En hund er jo en del af familien, og det kan man jo markere ved at gå tilbage i stamtræet og finde et fint navn, der har været i familien. Det kan også være en lille ære for den afdøde og en måde at mindes et menneske. Derfor kan et besøg i et gammelt familiealbum være vejen frem til din hunds navn.

Karakterer du selv kan lide

Det kan være, at du skal granske hjernen for karakterer fra en bøger, film eller serier, som du er glad for. Det kunne være, at der gemte sig nogle spøjse og hyggelige idéer i fiktionernes verden. Måske endda nogen du allerede er glad for, hvilket jo ville være ideelt.

Gå den populære vej

Hvis der ikke er de store idéer til et nyt og anderledes hundenavn, så er der de sikre valg, som Fiffi, nuser eller puf. De nuttede navne, som måske ikke engang er så populære mere, men som i hvert fald er blevet båret af en hund eller to gennem tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.